Pàgines

dissabte, 14 de setembre del 2013

La Plataforma en defensa de l’Ensenyament Públic inicia el curs escolar amb mobilitzacions

L’entitat valora positivament les accions dutes a terme aquest darrer curs en contra de les retallades en l’educació pública i contra la LOMCE i manté  les mobilitzacions de cara al nou curs.

Les constants retallades a l’escola pública valenciana per culpa de la política educativa estatal i autonòmica, amb l’única pretensió de desmantellar-la i privatitzar-la i la futura aplicació de la nova llei d’educació, LOMCE, ens mouen a començar de nou el curs defensant l’escola pública com a garantia d’igualtat d’oportunitats. 

Des de la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic llancem també un missatge positiu  de cara a l’inici de curs, de prestigi de l’escola pública. És cert que estem patint l’augment de ràtio en les aules, l’eliminació de places de professorat, la denegació de línies en valencià, la permanència de barracons crònics i les deficiències d’infraestructures, entre d’altres qüestions, però el sobreesforç i el bon treball que les comunitats educatives desenvolupen als centres públics ha demostrat que amb lluita s’aconsegueixen els objectius d’integració social, qualitat i compensació educativa que garanteixen l’accés de la ciutadania al dret a l’educació. 

La Plataforma ha convocat concentracions de protesta en els centres de secundària el dia d'inici de curs (dilluns 16 de setembre).