Pàgines

dijous, 16 de febrer del 2017

Xerrada adolescents i xarxes socials

 El passat dilluns 13 de febrer vam organitzar la xerrada Xarxes socials, adolescents i competència digital, impartida per Voro Gómez, professor i expert en utilització didàctica de les xarxes socials.
Amb una assistència considerable en la que es barrejaven pares i mares i professorat, Voro ens va contar que les xarxes socials són un fenomen inevitable que ha vingut per a quedar-se i que els nostres fills i filles viuen en aquest món digital, és més, són nadius digitals i no té cap sentit tancar els ulls a aquesta nova configuració.
L'única opció que tenim és acompanyar-los en aquest viatge que és l'educació, orientar-los i indicar camins positius per abordar el seu creixement personal. Els adolescents busquen la comunicació i el contacte personal amb els seus iguals, i les xarxes els ofereixen un mitjà preciós per a fer-ho. És lògic que s'hagen volcat en la seua utilització.
Voro va proposar que escola i família acompanye la formació dels joves des d'una perspectiva oberta i democràtica, sense prejudicis però amb cura i atenció. 
Va estar un plaer i una bona ocasió per pensar junts en l'educació dels nostres fills i filles.