Pàgines

dimarts, 27 de juny del 2017

Graduació de 4t i FPB 2017

El passat 21 de Juny es va graduar la promoció 2017 d'ESO i FPB. Va estar un acte entranyable en el què l'alumnat va participar activament amb una mostra de les seues habilitats. El professorat i l'Ampa també van participar amb paraules de suport i ànim. 
A continuació transcrivim el discurs de la mare que, en representació de l'Ampa (Raquel Ricart), va dedicar unes paraules a l'auditori: 
  "A voltes escriure un relat és més fàcil que un discurs, però no patiu que ho faré curt. Hui és un dia de celebració, i per això, la primera cosa que vull fer i dir, en realitat la més important, és felicitar els joves que heu acabat l’ESO i la FP. Sé, que la gran majoria us heu esforçat de valent, i sé de bona tinta que molts heu patit. Us heu enfrontat, en aquests anys, a una experiència que no deixa de ser un reflex de moltes de les que haureu de viure, i per això us heu trobat amb dificultats, amb bons moments, i amb dies en què hauríeu llençat els llibres per la finestra.
Cadascú de vosaltres sou una persona única, amb una manera pròpia de mirar el món i d’acarar lo, i això és un tresor. Ara mateix, teniu maletes plenes de somnis i esperances. Sou la vida, en un estat quasi pur, viviu cada experiència amb una intensitat magnífica i envejable, amb un sentit de la justícia extremat i amb tota la sensibilitat a flor de pell. A voltes us haureu sentit poc escoltats, i unes altres haureu escoltat poc.
De l’experiència que heu viscut, ja us avance que se’n recordareu sempre, i, afortunadament, guardareu el millor. Recordareu sempre els professors que han sabut llegir la vostra ànima i que us han fet descobrir capacitats inesperades. Recordareu les amistats, l’amor, els besos, la intimitat, la força, la complicitat, que ja seran per sempre, part de la vostra vida, una vida que tots qui estem ací, us desitgem ben rica en experiències.
Pel que fa al professorat, volem agrair vos l’esforç fora de l’estricta obligació a tots els qui l’heu fet, als qui heu buscat maneres de mostrar el món una mica més enllà d’un llibre i d’un programa, als qui penseu que treballeu amb material sensible, molt sensible, i heu sabut mirar als ulls i a l’ànima de l’alumne que teníeu enfront.
Als qui no heu fet aquest esforç, en realitat també us hem d’agrair la resistència, perquè és enfront de les adversitats que creixem.
Moltes voltes treballem seguint inèrcies, jo mateixa ho faig també a voltes. És una confessió. Però crec també que tenim la capacitat de superar les, d’enfrontar nos a les mateixes coses amb una mirada nova, amb una actitud diferent. Sé que aquesta sala és plena de persones que guardem, dins nostre, capacitats inexplorades. I crec que és l’hora de començar a descobrir les. Us emplace a fer ho, a tots, joves i grans. Jo també m’hi posaré. Segur que valdrà la pena."

Algunes imatges més de l'acte: