Pàgines

divendres, 9 de juny del 2017

Mediació al Ferrer





PARLEM, PROJECTE DE MEDIACIÓ A L’IES FERRER I GUÀRDIA
La mediació és una via de resolució dels conflictes pacífica, la qual facilita que les persones enfrontades es reunisquen en presència de dos mediadors/es i, mitjançant el diàleg, busquen solucionar els problemes conjuntament. Són els protagonistes del conflicte els qui prenen les decisions de forma lliure i voluntària.
L’equip de mediació, format per alumnat i professorat, ens reunim un dia a la setmana i parlem dels conflictes que sorgeixen al centre i de la manera com podem intervindre per millorar la convivència. La nostra funció és facilitar la comunicació entre les persones que tenen un conflicte i oferir-los un espai de trobada on puguen escoltar-se i entendre’s si volen solucionar el problema que els afecta.
El nostre objectiu és que la Mediació siga un dels pilars de la convivència al centre. Per això, durant el curs escolar fem un taller destinat a formar l’alumnat a fi de tindre un bon equip de mediadors i mediadores. Els temes que es treballen són el conflicte, la mediació, l’empatia, la comunicació, l’assertivitat, l’escolta activa, etc. Acompanyem la reflexió amb experiències pràctiques i jocs.
T’animes a participar?
Parlem!
Equip de Mediació
Per a més informació, mediaciofig@gmail.com