Pàgines

dilluns, 29 de gener del 2018

Coeduquem

Hui hem assistit al nostre centre a la primera de les dues xerrades programades sobre coeducació a la família. Ha estat un diàleg interessant en el què ens hem acostat al concepte de coeducació i la seua repercussió educativa, més enllà de l'escola mixta. Es tracta de coeducar per a la igualtat, des de l'escola, des dels mitjans, des del carrer... però també des de l'àmbit familiar, el més pròxim i influient en els primers anys de vida i fins l'edat adulta.
Tots i totes tenim una responsabilitat en l'educació dels nostres fills i filles i convé conéixer les discussions actuals, l'estat de la qüestió i les inquietuds adolescents al respecte. Per això són importants xerrades com aquestes, perquè ens fan reflexionar a mares i pares sobre el nostre paper coeducador. Sabem que eduquem, el que ens cal saber és com coeducar. 
Ens interessa a tots i totes i, des de l'Ampa, hem programat dues xerrades, la segona més centrada en els rols de gènere, l'educació a la família i el paper dels barons en aquest quefer fonamental per construir una societat equitativa. Avui erem unes 15 persones, de les quals només dos eren barons, per què? On són els pares igualitaris del Ferrer? No els interessa educar els seus fills i filles en la igualtat? Quin exemple donen als seus fills i filles? Les dones demostren l'interés i la voluntat de fer-ho, i els homes, no els faran costat?
Encara queda una xerrada, esperem que l'aprofitem tots i totes!