Pàgines

dimecres, 13 de desembre del 2017

El pati que patim, el pati que volem!

Escalfem motors! Recordeu!
Pintada i concentració al pati de l'Institut, en reivindicació de les millores necessàries
 DISSABTE 16 DE DESEMBRE A LES 11 HORES
 Ja ho tenim tot enllestit! L'aperitiu i beguda encarregades!La paret preparada per al mural! Gràcies a les amperes valentes que han estat treballant de valent!
L'IES Ferrer i Guàrdia demana la intervenció integral en el pati per convertir-lo en un espai educatiu
Un pati digne per a l’institut Ferrer i Guàrdia
Estudiants, famílies i professorat han dit prou i amb el lema “El pati que patim. El pati que volem”, l’institut d’ensenyament secundari Francesc Ferrer i Guàrdia, al barri de Benimaclet de València, ha dissenyat un programa d’activitats de sensibilització i denúncia sobre el que consideren una desconsideració per part dels actuals responsables de l’administració educativa valenciana.
Membres del consell escolar han manifestat de manera reiterada a la Direcció Territorial d’Educació el mal estat en què es troba el pati de l’institut, una situació deficitària que s’arrossega des de la mateixa construcció del centre, ara fa vint-i-set anys. Els desnivells, les pedres del terra, la manca d’espais adequats per als jocs i les pràctiques esportives són aspectes coneguts per l’Administració, que segueix sense donar una solució a les demandes del centre. El pati d’un centre escolar, assenyalen els experts, és un espai clau per a complementar i reforçar valors educatius que es promouen a les aules.
Durant el curs passat, l’ampa del Ferrer i Guàrdia va presentar un detallat projecte de reforma del pati elaborat per un equip d’arquitectes per tal que fóra sotmés a estudi per la Direcció Territorial que dirigeix Santiago Estañán.
El centre, que segueix esperant una resposta de l’administració, ha decidit reforçar la seua exigència d’un pati digne amb un conjunt d’iniciatives que inclouen una jornada lúdica de convivència i denúncia el dissabte 16 de desembre a partir de les 11 h, amb la realització d’un mural i un esmorzar de convivència.
L'estat actual del pati es pot apreciar en les fotos adjuntes, juntament amb el cartell de convocatoria a l’acte del 16 de desembre i la pintada del mural reivindicatiu.

València, desembre 2017